Om mig

Så vem är det som ligger bakom denna blogg?

Jag heter Sophia och djur är mitt liv. Det har det alltid varit, när jag var liten kom jag till min mammas förfäran hem-dragandes med paddor, tångräkor och diverse insekter med mera. Jag växte upp med fåglar och fiskar, andra djur var länge förbjudna i hemmet eftersom min farmor var pälsdjursallergiker men när jag var tio år lyckades jag till slut tjata till mig en hamster, min kära lilla Tusse! Många underbara djur har det blivit sedan dess!

När jag var tonåring ville jag bli veterinär och praktiserade därför fyra månader vid en smådjursklinik. Även om det var mycket intressant så fick det mig att tänka om lite. Istället för att främst jobba med sjuka djur ville jag jobba med att få friska djur i fångenskap att må bra, så jag valde att utbilda mig till Biolog. Djurs beteenden har alltid fascinerat mig. Mitt magisterexamensarbete handlade om att utveckla två miljöberikningar för Surikaterna på Skansen Akvariet och att studera vad berikningarna fick för effekt på deras beteenden. Det var fantastiskt roligt och intressant, jag fick faktiskt äran att komma och hålla en presentation av mitt arbete vid Borås Djurparks miljöberikningskonferens 2009. Jag har nu en master i biologi med inriktning på Etologi, därav mitt bloggnamn. Vissa anser att man inte kan kalla sig biolog, etolog, eller fysiolog utan att ha disputerat, forskat eller man jobbar aktivt inom ämnet men det är en smaksak och mycket av det som skrivs på denna blogg kommer att handla om etologi samt djurvälfärd.

Jag har varit uppfödare av kattrasen Ragdoll och även jobbat mycket med hemlösa katter. Katter och illrar ligger mig extra varmt om hjärtat! Nu består familjen av mig, sambon, katten Loveme, illern Phoebe, jordekorren Luna, fem Sebramöss , fyra tammöss, två gerbiler och två underbara tamråttor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s