Etiketter

, , , ,

Vi är många som använder vattenflaskor till våra smådjur. Det är ett bra sätt att hålla vattnet rent på, stillastående vatten i skålar smutsas lätt ner och välts ut. Ibland kan det tyckas vara lite besvärligt vid rengöring av vattenflaskorna dock, det kan vara lite trixigt att nå in i pipen till exempel. Därför vill jag tipsa om två jättebra hjälpmedel:

20160527_110912

Grumme såpa är ett milt rengöringsmedel som är bra att använda. Flaskborsten på bilden ovan har två borstar, en stor till själva flaskan och en liten som sitter i skaftet och kan användas i pipen. Jag köpte den på här Zooplus http://www.zooplus.se/shop/gnagare_smadjur/burtillbehor/skalar_vattenflaskor/vattenflaskor/372922
Den lilla borsten passade perfekt efter att jag böjt till den lite. Jag har många vattenflaskor som används så det tar sin lilla tid. Tvättsåpan späder jag med rikliga mängder vatten i diskhon och sedan är det bara att skrubba på.

20160527_111157

Att skölja noga är viktigt! Inte för att såpan är farlig, utan för att djuren ska slippa behövs dricka vatten med tvålsmak. Slutligen torkar jag dem ytligt och fyller på med nytt vatten. Fyller man på dem hela vägen upp och ser till att de hängs rakt så läcker de sällan.

 

Annonser